Kdo in kdaj naj nosi magnetno zapestnico?

Že iz preteklosti je znano, da ima baker določene antibakterijske lastnosti. Z njegovimi solmi se škropi vinska trta, z bakreno žico pa paradižnik bolje uspeva. V starem Rimu so morala dekleta nositi bakreni nakit za zdravje in lepoto (za lepšo polt in kot sredstvo proti tuberkolozi, urinarnim infekcijam, o čemer so pisali tudi Rusi). Danes nimamo dovolj bakra v hrani, saj ne uporabljamo več bakrene posode in našemu organizmu primanjkuje bakrene soli. Uporabniki bakrenih zapestnic pogosto opažajo, da jim pozelenijo roke, še posebej na začetku nošenja ali kadar so bolni. Potrebno je vedeti, da je to normalno pa tudi zaželeno, saj tako kislina iz znoja topi baker, telo ga prek kože vpije in zelo hitro deluje na nekatere bakterije, še posebej na MRSO (metacilin resistentni stafilokok), ki je povzročitelj mnogih težkih, neozdravljivih infekcij, vnetij ušes in intrahospitalnih smrti (v ZDA). Še posebej se nošenje bakrenih zapestnic priporoča pri artritisu, kostnih obolenjih, slabih stenah krvnih žil, kot preventiva pri anevrizmi, pri diabetesu in epilepsiji (deluje na razvoj mielina), ima vlogo koencima v mnogih procesih, med drugim v izgradnji krvi, pomemben je pri raznih anemijah, ki ne reagirajo na uporabo železa. Prav tako je pomemben pri trdovratnih urinarnih vnetjih, ki jih povzroča escherichia coli, pri trdovratnih mladostniških aknah idr. Morali bi ga uporabljati otroci, kadar so bolni, pri raznih anemijah, vnetjih ušes, odrasli pa nujno po 30. letu. Kadar baker obarva roko, pomeni, da je potreben in da deluje. Dovolj je že, da roko umijemo, bakreno zapestnico pa vsake toliko časa namažemo s kremo.

prim. dr. med. sci. Jelisaveta Kunosić, internistka, alergologinja in pulmologinja
dr. Ivana Džamič, splošna zdravnica

 

Življenje ljudi je vedno bolj intenzivno. ČLOVEŠTVO je v telesni, psihični in duhovni preobrazbi. Povezano je z vsakodnevnim hitenjem, preobremenjenostjo, slabšimi človeškimi odnosi, stresi, mobingom ipd. Svetovni znanstveniki vedno več govorijo o klimatskih spremembah. Ves svet je zelo zaskrbljen. Na zdravje človeka zelo pomembno vpliva stanjšanje ZEMLJINEGA MAGNETNEGA PLAŠČA. Magnetno polje ščiti Zemljo in njene naseljence, živa in neživa bitja. Za človeški organizem to pomeni, da je zaradi stanjšanega magnetnega polja bolj izpostavljen škodljivim vplivom na telo, duha in dušo. Včasih je pritisk tako močan, da se kar nenadoma počutimo slabo ali celo zbolimo. V zadnjih letih smo ljudje postali znatno bolj občutljivi na vremenske in zemeljske spremembe. Vsaka celica, molekula v človeškem organizmu reagira na zunanje spremembe. Človek čuti pritisk v glavo, vrtoglavice, slabosti, včasih nemir, bolečine v mišicah in druge težave.

Kako zdravimo to pomanjkanje magnetnega polja?

Gre za fizikalen vpliv, torej kemija ne more direktno pomagati. Pomaga le uravnoteženje magnetnega polja, ki se lahko doseže le z dodajanjem magnetizma na človeško telo. Vpliv magnetizma pa potem deluje na bolj uravnoteženo biokemijsko in encimsko delovanje v človeških celicah, organih in v celotnem telesu. Neurejeni človeški odnosi, neurejena in nepravilna prehrana tudi zelo negativno vplivajo na zdravje ljudi. Pozitivno razmišljanje, sočutje, potrpežljivost in druge pozitivne človeške vrednote odlično vplivajo na pozitivne miselne vzorce. Tudi čiščenje telesa s pravilno prehrano in naravnimi sokovi zelo pripomore k pozitivnemu zdravju.

Polonca STEINMANN, družinska zdravnica