Obveščamo vas, da imamo kolektivni dopust od 20. 6. do 28. 6. 2024.

Vsa naročila v tem času bodo obdelana po 28. 6. 2024.

Hvala za razumevanje.

Search


Splošni pogoji spletne strani https://energetix.si/

Splošni pogoji poslovanja spletne strani https://energetix.si/ so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Uporabnika (kupca) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila, kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, politiko zasebnosti in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja podjetje Balder, Vesna Neferamis s.p., Lancova vas 13, 2284 Videm pri Ptuju, Matična številka 3061671000, Davčna številka SI 27494535.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Za izvedbo naročila pa je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka). Izbor dostave ni možen –  dostava je izključno po pošti. V primeru nakupa podjetja je obvezen tudi naziv podjetja in davčna številka podjetja.

Način plačila je plačilo po predračunu.


Naročilo:

Naročilo poteka tako, da ob izdelku, ki ste ga izbrali, izpolnite obrazec za naročilo. Za nakup zadošča že en izdelek. Po opravljenem vnosu podatkov v obrazec za naročilo, svoj nakup potrdite z gumbom “pošlji naročilo”. Pred potrditvijo se temi splošnimi pogoji in politiko zasebnosti. Postopek naročanja lahko vedno prekinete tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili z gumbom »pošlji naročilo. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na e-naslov info@neferamis.si.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli obvestilo z napotki za plačilo predračuna.


Cene

Vse cene so navedene v EUR (evrih) in vsebuje DDV.

Veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini kupoprodajne pogodbe vselej dostopni s povpraševanjem na info@neferamis.si.

 

Način plačila, potrditev plačila in račun

Način plačila naročenega izdelka je plačilo po predračunu. Rok za plačilo naročenih izdelkov je 3 dni po prejemu predračuna.

Originalni račun bo v fizični obliki priložen k potrdilu ob vročitvi izdelka in elektronsko na e-poštni naslov kupca, ki ga je navedel ob nakupu.

Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. O morebitnih napakah nas obvestite najkasneje v 8 delovnih dneh. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva. Spremembe naročila  oz. druge informacije nam sporočite na info@neferamis.si.

 

Dostava in stroški dostave

Dostava izdelkov se plača posebej. Višina stroškov pakiranja in pošiljanja se izpiše in doda k vsoti naročila, preden se naročilo potrdi.

 

Način dostave

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije d.o.o., zato za način dostave veljajo splošni pogoji Pošte Slovenije d.o.o.. Če menite, da dostavljalec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opombe”.

 

Pravica do odstopa od naročila

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Odstop od naročila kupec pošlje na naslov Balder, Vesna Neferamis s.p., Lancova vas 13, 2284 Videm pri Ptuju ali po elektronski pošti na naslov info@neferamis.si.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.

 

Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ugotovimo, da nismo spoštovali  našega dogovora pri naročilu (ni bil dostavljen naročen izdelek ali pa je bil dostavljen poškodovan). Navedene napake bomo odpravili v najkrajšem možnem času.

Pridržujemo si pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

  • če niste priložili računa,
  • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,
  • če ste blago uporabljali.

 

Odveza odgovornosti in pravno obvestilo

Ne odgovarjamo za uporabo spletne strani in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo spletnih vsebin. Po svojih najboljših močeh se bomo trudili zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naši strani. V primeru sprememb vas bomo o tem obvestili in vam omogočili odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze upoštevati kot simbolične.

Z uporabo spletnega nakupa kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svoje dolžnosti. V primeru težav se kupec lahko poveže z nami po elektronski pošti info@neferamis.si ali na poštni naslov Balder, Vesna Neferamis s.p., Lancova vas 13, 2284 Videm pri Ptuju.

 

Lancova vas, 13.4.2023.