Search

Magnetni nakit iz bakra

Cuprum (Cu) je latinski izraz za baker, prvo kovino, ki jo je človek obdelal, skupaj z zlatom in srebrom pa je vedno zavzemal pomembno mesto v življenju človeka.

Baker je pomembna sestavina dokaj velikega števila encimov in kot tak izjemno pomemben za življenjske procese. V manjših količinah povečuje proizvodnjo protiteles v našem obrambnem sistemu, ima pa tudi močan protivnetni učinek, kar pomeni, da je zelo uporaben tudi pri revmatičnih obolenjih.
Izguba spomina in zmedenost sta dva glavna simtoma Alzheimerjeve bolezni, raziskave na univerzi v Hamburdu in na Fu berlin pa so pokazale, da baker zmanjšuje možnosti za razvoj te bolezni. Znanstveniki menijo, da baker pri ljudeh preventivno izboljšuje splošno zdravstveno stanje, hkrati pa tudi upočasnjuje določene simptome bolezni.

Kako se baker absorbira v organizem?

Ljudje in živali baker dobivamo iz različnih virov, večinoma pa se baker kot naravni element nahaja v nekaterih vrstah hrane in pitni vodi. Prebavni sistem dobi zadostno količino bakra skozi učinkovit absorbcijski sistem – homeostazo, pri čemer se odvečni baker izloča. Ta element je življenjskega pomena za rast, razvoj in močne kosti.

 

Kako deluje bakreni nakit?

Za razliko od mnogih drugih snovi se baker absorbira tudi skozi kožo in pri tem povečuje vsrkavanje železa iz hemoglobina, ki se nahaja v rdečih krvničkah.
Hemoglobin je pomemben za transport kisika iz pljuč do najmanjših kapilar, preko katerih so s kisikom preskrbljene vse telesne celice.

Ko nosite bakren magnetni nakit, kri in rdeče krvničke prehajajo skozi energijsko polje, ki ga ustvari magnet. Magnetna moč ustvari polarizacijo, s čimer se zmanjša možnost zlepljanja rdečih krvničk. Ker je na zapestju velik pretok krvi je že nošenje zapestnice dovolj, da se doseže pozitiven učinek magnetnega nakita.

Možno je, da se ob nošenju bakrenega nakita spremeni barva vaše kože, kar je naravna reakcija med bakrom in kožo ter se z lahkoto odstrani z vodo in milom. Je pa hkrati tudi znak, da vaše telo vsrkava baker, ker ga potrebuje. V zelo, zelo redkih primerih lahko pride tudi do alergije na baker, ki pa izgine takoj ko nakit snamete.